سفارش تبلیغ
صبا ویژن

► o▌ استان قدس ▌ o ◄

 

عید
و پایان ماه استغفار
اغازی باشد برای :
1. پاک زیستن
2. همیشه به فکر همنوع بودن
3. رابطه باخداوند را به یاد داشتن
4. صمیمیت و دوستی را ارج نهادن


نوشته شده در یکشنبه 91/5/29ساعت 9:46 صبح توسط علی رضا رسولی نظرات ( ) |

 

چای خطر سرطان و بیماری قلبی را کاهش می دهد

نوشیدن چای از آسیب دیدن سلولهایی که منجر به سرطان، بیماری قلبی و دیگر بیماریها می شوند، جلوگیری می کند.

یک متخصص تغذیه از دانشگاه بوستون گفت:« چای یک نوشیدنی گیاهی مفید تلقی می شود. چای حاوی موادی به نام فیتوکمیکال است، این ترکیبات به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند و با صدمات حاصل از رادیکال های آزاد، مقابله می کنند. رادیکال های آزاد، ذرات بارداری هستند که از طریق نور خورشید، مواد شیمیایی، بعضی از غذاها و استرس به وجود می آیند.»

آسیب دیدنDNA، اولین گام برای ابتلا به سرطان است و موجب بروز بیماری قلبی نیز می شود.

ویتامین هایA وC آنتی اکسیدان هستند، اما ترکیباتی مثل کاتچین ها(Catechins) هم در چای یافت شده است.

مدت سی سال طول کشید تا به اهمیت این ترکیبات پی برده شود .چای با کاهش کلسترول، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش می دهد.

مدیر اجرایی مرکز پژوهشهای تغذیه (USDA)  در مریلند گفت:  8 مرد و 8 زن تحت آزمایش قرار گرفتند. آنها قبول کرده بودند در یک دوره سه هفته ای، آنچه را که به آنها داده می شود، بخورند و بیاشامند. یک نوشیدنی به آنها داده شد که فقط طعم چای داشت. در یک دوره سه هفته ای دیگر، داوطلبان در روز پنج فنجان چای نوشیدند.

زمانی که چای مصرف می شد، در مقایسه با آن نوشیدنی که فقط طعم چای را داشت، لیپوپروتئین کلسترول بد(LDL)،  ده درصد کاهش نشان داد. روی هم رفته کلسترول در طی سه هفته به طور متوسط شش درصد کاهش یافت، البته هیچ تأثیری بر روی  کلسترول خوب (HDL)، دیده نشد و  مقدار آن  ثابت باقی ماند.

دکتر ایمان حکیم از بخش سرطان دانشگاه آریزونا، 140 فرد سیگاری را مورد بررسی قرار داد تا مشخص شود آیا نوشیدن چای می تواند موجب افزایش و تأثیر بد مواد شیمیایی شود که با صدمات وارد آمده برDNA همراه است.

ماده شیمیایی مضر8-OHDG که در ادرار این افراد یافت شد، با صدمات وارد آمده برDNA در سلولها مرتبط است.

 از آنها خواسته شد که هر آنچه را که تا بحال می خوردند، مصرف کنند و فقط چای را به رژیم غذایی خود اضافه کنند. این افراد به مدت چهار ماه چای سبز، چای معمولی یا آب نوشیدند. گروه تحقیقاتی برای ارزیابی8-OHDG ، ادرار این افراد تحت آزمایش را آزمایش کردند.  نتیجه نشان داد که کاهش 25 درصدی این ماده در گروه افرادی بود که چای سبز نوشیده بودند. در افرادی که چای معمولی یا آب نوشیده بودند، هیچ تغییری دیده نشد. ما فکر می کنیم، نوشیدن چای سبز در گروه افراد سیگاری موجب کاهش استرس اکسیداتیو در آنها می شود.استرس اکسیداتیو در اثر رادیکالهای آزاد بوجود می آید وباعث تخریب بافت عضلانی و سلولها میشود. بنابراین چای به علت دا شتن مواد آنتی اکسیدان، باعث کاهش استرس اکسیداتیو و کاهش خطر بروز سرطان می شود.

تحقیقات بیشتری برای مشاهده و درک این مطلب مورد نیاز است.


نوشته شده در چهارشنبه 91/5/25ساعت 7:56 عصر توسط علی رضا رسولی نظرات ( ) |

 

چای آری؛ چای قند پهلو نه!

چای قند پهلو

چای جزو آن نوشیدنی‌ هایی است که در میان ما ایرانی ‌ها طرفداران بسیاری دارد اما متاسفانه به شکلی مصرف می ‌شود که کاملاً با سایر نقاط دنیا متفاوت است.

 

در چین، چای سبز را با هیچ افزودنی دیگری مصرف نمی‌ کنند اما در ایران چای به اصطلاح قند پهلو است.

مطالعات متعدد نشان داده ‌اند که مصرف چای با قند سبب می ‌شود تمام خواص شبه جادویی چای عرصه‌ ای برای ظهور پیدا نکند.

 

علاوه بر این ها، چای دارای خواص آنتی ‌اکسیدانی است. مطالعاتی که روی بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شده، نشان می ‌دهد مصرف یک تا چهار فنجان چای در روز هر چند سبب کاهش معنی ‌دار چربی، قند و وزن نمی‌ شود اما توان آنتی ‌اکسیدانی سرم را به طرز معنی ‌داری بالا می‌ برد.

 

همچنین چای سیاه یک نوشیدنی سالم است که البته اگر آلوده به فلزات سنگین نباشد، فرآیند تولید آن بهداشتی و طبق استاندارد ها عرضه شود و با افزودنی ‌هایی مانند شکر و قند میل نشود، نوشیدنی ‌ای با خواص آنتی ‌اکسیدانی، ضد التهابی، ضد سرطانی و تحریک‌ کننده سیستم اعصاب مرکزی خواهد بود.

 

برخی افراد چای را عطری یا غیرعطری مصرف می ‌کنند. در این باره نیز باید بگوییم که اسانس در فرآیند تولید چای به آن اضافه می ‌شود و به برگ چای ربطی ندارد.

 

بسیاری از اسانس‌ ها می‌ توانند خوب باشند و خواص آنتی ‌اکسیدانی چای را بالا ببرند اما برخی هم می ‌توانند مضر باشند. بنده اسانس ‌هایی مانند اسانس میوه، دارچین یا هل را توصیه می‌ کنم و به نظر می ‌رسد این طعم ‌دهنده ‌ها می ‌توانند خواص میکروبیولوژی و آنتی ‌اکسیدانی چای را افزایش دهند در حالی که این انتظار از طعم ‌دهنده‌های مصنوعی نمی ‌رود.

البته باز هم تاکید می ‌کنم به شرطی که همراه با چای؛ قند، شکر و شکلات که اکسیدان هستند به مقدار فراوان مصرف نشود.

دکتر تیرنگ نیستانی - متخصص تغذیه و رژیم درمانی


نوشته شده در چهارشنبه 91/5/25ساعت 7:53 عصر توسط علی رضا رسولی نظرات ( ) |

   1   2   3   4   5   >>   >

Design By : Pichak