► o▌ استان قدس ▌ o ◄

به گزارش ... رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات گفت: بازسازی و مرمت کتیبه چوبی و تاریخی ورودی حرم مطهر حضرت زینب (س) پایان یافت.
«حسن پلارک» در این باره گفت: کتبیه بالای دربهای حرم مطهر حضرت زینب(س) که در اثر اصابت ترکش آسیب دیده بود بدست هنرمندان ستاد به طور کامل بازسازی شد.
وی افزود این کتیبه در ابعاد دو در سه و نیم متر مربع و با 1228 قطعه چوبی در اندازههای مختلف میباشد و به زودی نصب خواهد شد.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات با اشاره به اینکه هنرمندان خوزستانی در ساخت این کتیبهها نقش داشتهاند گفت: علاوه بر این کتبیه پنج درب بزرگ این حرم نیز در دست مرمت قرار دارد.
پلارک خاطرنشان ساخت: در سلسله عملیاتهای بازسازی این حرم مطهر 74 درب حجره، 148 پنجره چوبی و حفاظ فولادی آنها بازسازی و تعمیر شده و مرمت گنبد نیز در دستور کار است.

به گزارش ... در حال حاضر 3 میلیون زوج ناباروند و بیش از 11 میلیون جوان بدون آنکه ازدواج کنند و فرصتی برای فرزندآوری داشته باشند، رفتهرفته از چرخه باروری خارج میشوند. از دست رفتن فرصت پدر و مادر شدن 17 میلیون نفر از جمعیت کشور با عنایت به نرخ باروری 7/1 در کشور، مهمترین تهدیدی است که تمام ارکان جامعه ایران را تحتتأثیر خود قرار خواهد داد.
هرچند بنا به تأکید مدیر کل دفتر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس وزارت بهداشت بهترین سن برای مادر شدن زنان سنین بین 20 تا 30 سالگی است اما در حال حاضر با بالا رفتن سن ازدواج فرصت طلایی باروری بیش از 11 میلیون جوان در سن ازدواج در حال از دست رفتن است، آن هم در شرایطی که کشورمان دیگر جوان نیست و هرم سنی جامعه رو به پیری میرود.
این تهدید هنگامی جدیتر مطرح میشود که با نگاهی به آمار و ارقام مرتبط با رشد جمعیت، پیری و ازدواج میتوان دریافت برای مواجهه با بحران جمعیت و همچنین افزایش دو، سه برابری تعداد سالمندان جامعه فرصت چندانی نداریم.
دو دهه فرصت برای مواجهه با افزایش 2 ، 3 برابری سالمندان
از سوی دیگر بر اساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال 1385، ایران با از دست دادن جمعیت کمتر از 15 سال خود و کاهش آن به میزان 2/25 درصد دیگر مانند گذشته کشوری جوان به شمار نمیرود بلکه با افزایش جمعیت بالای 65سال، از این پس شاهد روند سالمندی و سالخوردگی جمعیت خواهیم بود. در حال حاضر 6میلیون و 159 هزار و 676 نفر از افراد جامعه را سالمندان تشکیل میدهند که از این تعداد 3 میلیون و 790 هزار و 566 نفر مرد هستند یعنی 44/50 درصد.
همچنین 3 میلیون و 700 هزار و 24 نفر آمار زنان سالمند است که این گروه نیز 56/49 درصد سالمندان را شامل میشود اما سرعت رشد جمعیت سالمندان در ایران در مقایسه با کشورهای پیشرفته نشان میدهد اگر افزایش جمعیت سالمندی در کشورهای پیشرفته طی 100 تا 200سال اتفاق افتاده است، در کشور ما این سیر طی 30تا40 سال رخ میدهد.
بنابراین ایران تنها 25سال فرصت دارد که برای مواجهه با جمعیت دو تا سه برابری سالمندان تدبیری بیندیشد. روی دیگر این ماجرا اما آمار ناخوشایند ازدواج و باروری در کشور است که در کنار معضل پیری جمعیت جامعه را با چالشی جدی مواجه میسازد.
افزایش سن ازدواج نسبت به سالهای قبل دو برابر شده است
اگرچه به گفته محمد میرزایی، رئیس انجمن جمعیتشناسی ایران بیش از 70 درصد جمعیت کشور بین 15 تا 64 سال قرار دارند و نزدیک به یک سوم جمعیت نیز افراد 25 تا 40 ساله هستند اما از این تعداد تقریباً نیمی هنوز ازدواج نکردهاند و با عنایت به آمار و ارقام طلاقهایی که در سالهای نخست زندگی اتفاق میافتد میتوان نتیجه گرفت درصد بالایی از افراد جامعه نمیتوانند در افزایش جمعیت کشور نقشآفرینی کنند.
به گفته مدیر کل دفتر اطلاعات آمار و مهاجرت سازمان ثبت احوال نیز افزایش سن ازدواج نسبت به سالهای قبل دو برابر شده و در حال حاضر افزایش میانگین سن ازدواج برای مردان به بالای 35 سال و برای زنان به بیش از 30 سال رسیده است.
محزون اظهار میافزاید: افزایش سن ازدواج در مردان از 7/6 درصد در سال 84 به 8/8 درصد در سال 93 رسیده است و همچنین این افزایش برای زنان از 3/6 در سال 84 به 2/11 در سال جاری افزایش پیدا کرده است. بنا به اظهار وی، سن متعارف ازدواج مردان در کشور 20 تا 34 سال است به طوریکه در حال حاضر 86 درصد ازدواج مردان در این گروه سنی انجام میشود و همچنین سن متعارف ازدواج زنان نیز 15 تا 29 سالگی است و 85 درصد ازدواجها در این سن به ثبت رسیده است.
چندین سال از بهترین سن بارداری عقبیم
تفسیر آمار و ارقام محزون از منظر باروری و جمعیتشناسی اما از خود آمار هم تأمل برانگیزتر است.
محمد اسماعیل مطلق مدیر کل دفتر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس وزارت بهداشت با بیان این مطلب که 11 میلیون جوان در آستانه ازدواج در کشور وجود دارد، میگوید: بخش قابل توجهی از این افراد در حال از دست دادن سن مناسب ازدواج خود هستند. همچنین فاصله بین ازدواج و بارداری در بین بسیاری از جوانان ازدواج کرده، بسیار طولانی و حداقل سه سال است در صورتی که این بارداری باید بلافاصله یا در فاصله کمتری اتفاق بیفتد. بنا به تأکید وی بهترین سن بارداری 20 تا 30 سال است، این در حالی است که سن ازدواج بالا رفته است. به عنوان مثال سن ازدواج به طور میانگین به 27 سال رسیده است و به این معنی است که هفت سال از بهترین سن بارداری عقب هستیم.
بیمه ناباروری نصفه و نیمه است
مدیر کل دفتر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس وزارت بهداشت با بیان اینکه 3 میلیون زوج نابارور در کشور وجود دارد، میافزاید: خوشبختانه با اجرای طرح تحول نظام سلامت بیش از 80 درصد داروهای این زوجین تحت پوشش بیمه قرار گرفتند که امیدوارم با پایداری این طرح، پوشش بیمهای کامل شود. با وجود این بیشترین هزینههای درمان ناباروری در کشورمان به درمان مربوط میشود و بنا به تأکید پزشکان متخصص این حوزه هنوز تغییرات مهمی را در حوزه هزینههای درمان ناباروری شاهد نبودهایم.
دکتر ناهید لر زاده، متخصص زنان و فلوشیب نازایی درباره بیمه داروها به «جوان» میگوید: در حال حاضر یک مقداری از داروهای ناباروری تحت پوشش بیمهها درآمده است در حالی که بیمارانی که وارد درمانهایی نظیر ایویاف میشوند، هزینههای دارویی بالایی دارند و اگر پوشش کاملتری از طرف بیمه صورت بگیرد میتواند تأثیر مثبتی داشته باشد.
به گفته این متخصص داروهای یک دوره درمان ناباروری چیزی حدود 2 میلیون هزینه دارد و خیلی وقتها هم با یکبار درمان بیمار جواب نمیگیرد و خیلی از زوجهای نابارور به دلیل ناتوانی از پرداخت هزینه دارو دیگر مراجعه نمیکنند.
به گفته وی لازم است تا هم پوشش دارویی کاملتر و هم برخی از اعمال جراحی که برای انتقال جنین صورت میگیرد تحت پوشش بیمه قرار گیرد تا افراد بیشتری مراجعه کنند و احتمال موفقیت و فرزند آوری آنها هم بیشتر شود.

گروه فرهنگ و هنر - اسماعیل شنگله به خبرنگار... در مورد حضور پخش خصوصی در ساخت آثار دفاع مقدس گفت: این واقعیت را باید پذیرفت که سینما ما به دولت وابسته است و حتی آثاری که به ظاهر در پخش خصوصی ساخته میشوند به نوعی نیمه دولتی به شمار میروند و نمیتوان این ادعا را داشت که این فیلمها بدون حمایت دولت ساخته شدند. اما در مورد حضور بخش خصوصی در سینمای دفاع مقدس باید گفت این ژانر هم مانند هر ژانر دیگری چه در بخش خصوصی و چه در بخش دولتی اگر به درستی به آن پرداخته شود میتواند مخاطب عام را به سالن بکشد و فروش داشته باشد اما اگر پرداخت ضعیفی داشته باشد در گیشه مانند هر اثری دیگری با شکست مواجه میشود.
وی ادامه داد: من با برچسب زدن به فیلمهای دفاع مقدس مخالف هستم و اعتقاد ندارم که بودجه این فیلمها صرفا باید از ارگانهای دولتی تامین شود بلکه بر این باورم فیلمساز باید در وهله اول تلاش کند در ساخت چنین آثاری به سوی فضای متفاوت و کمتر پرداخته شده برود و و سعی کند جنگ را از منظر جدیدی روایت کند.
او اضافه کرد: متاسفانه طی مدت اخیر این موضوع باب شده که وقتی بحث آثار جنگی به میان میآید برخی معتقدند، دیگر نمیتوان در این فضا کار کرد چرا که تمام سوژه ها در این حوزه نخ نما شده است در حالی که ما شاهدیم با گذشت بیش از هفتاد سال از جنگ جهانی دوم همچنان پیرامون آن، فیلم ساخته میشود و سینماگران تلاش دارند از زوایه متفاوت و جدیدی به آن بپردازند.
این بازیگر و تهیه کننده پیشکسوت تصریح کرد: این در حالی است که حکایت جنگ در ایران با تمام جنگهای دنیا متفاوت است و ما در آن دست به یک دفاع ارزشمند زدیم خب در این شرایط پر واضح است که سوژه ها باید بار دراماتیک بیشتری داشته باشند.
شنگله با اشاره به این موضوع که متاسفانه در طول سالهایی که از جنگ گذشته ما به جز موارد معدودی نتوانستیم جنگ را از زوایه جدیدی روایت کنیم خاطر نشان کرد: فراموش نکنیم ما باید برای اینکه مخاطبان آثار دفاع مقدس را افزایش دهیم باید زاویه نگاهمان را تغییر دهیم و این امکان را ایجاد کنیم که قصهها با زبان و زاویه نگاه امروز نقل شود اگر ما این نکته را نادیده بگیرم، طبیعی است که نمیتوانیم مخاطبان نسل امروز را با خودمان همراه کنیم.
بازیگر فیلم سینمایی «گاهی به اسمان نگاه کن » و «شیخ بهایی»در پایان گفت: جنگ ما صرفا به هشت سال دفاع مقدس محدود نمیشود و نمیتوان انتظار داشت که همه قصهها صرفا به مناطق جنگی اختصاص یابد. در طول آن دوران خانوادهها بسیاری به شکل مستقیم و غیر مستقیم با جنگ ارتباط داشتند و حتی بعد از پایان این دوره هشت ساله تا به امروز درگیر اتفاقات آن دوران هستند. با گذشت سی سال هنوز ما شاهد آن هستیم که استخوانهای شهدای ما کشف میشود و به دست خانوادههاشان سپرده میشود خب هر کدام از این افراد و خانوادههایشان بیتردید قصههای زیادی برای گفتن دارند که این قصهها برای همه ما بسیار شنیدنی و جذاب است به شرطی اینکه به زیبایی روایت شود.
Design By : Pichak |